شباهت های امام زمان به حضرت نوح

 حضرت نوح علیه السلام شیخ الانبیاء است.

از امام صادق و امام هادی علیهما السلام روایت است که حضرت نوح علیه السلام دو هزار سال عمر کرد. حضرت مهدی (عجل الله فرجه الشریف) شیخ الاوصیاء است؛ در نیمه ی شعبان سال ۲۵۵ هجری متولد شدند و تاکنون زنده هستند و امام زین العابدین علیه السلام فرمودند: فِي الْقَائِمِ سُنَّةٌ مِنْ نُوحٍ وَ هُوَ طُولُ الْعُمُرِ[۱] .

در قائم (عجل الله فرجه الشریف) روشی از نوح علیه السلام است و آن طول عمر می باشد.

نوح علیه السلام زمین را با سخن خود از کافرین پاک کرد و فرمود پروردگارا! بر روی زمین احدی از کافران را بر جای مگذار.[۲] حضرت مهدی علیه السلام نیز زمین را با شمشیر از لوث وجود کافرین پاک می‌گرداند تا جایی که هیچ اثری از آنها باقی نمی‌ماند.

 در حدیثی از امام حسن عسکری علیه السلام آمده است: خداوند آنقدر فرج حضرت نوح علیه السلام و اصحابش را به تأخیر انداخت تا اینکه بیشتر معتقدین به آن حضرت از او برگشتند؛ فرج حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه الشریف) را نیز خداوند آن قدر به تأخیر می اندازد که بیشتر معتقدین به آن حضرت باقی نمی ماند.[۳]

 حضرت نوح علیه السلام نهصد و پنجاه سال صبر کرد، چنانکه خداوند می ‌فرماید: « فلبث فیهم الف سنه الاّ خمسین عاماً فأخذهم الطوفان و هم ظالمون[۴]» پس در میان آنان نهصد و پنجاه سال به سر برد، آن گاه طوفان آنان را فرا گرفت، در حالی که ایشان ستمکار بودند.

حضرت قائم علیه السلام نیز از اول امامتش تاکنون صبر کرده است.

هرکه از نوح علیه السلام تخلف جست، هلاک شد و هر که از حضرت مهدی (عجل الله فرجه الشریف) تخلف جوید، نیز هلاک می شود.

در بحارالانوار از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت است که فرمود: «قیامت برپا نخواهد شد مگر اینکه قائم از ما به پاخیزد، و آن هنگامی است که خداوند به او اجازه دهد. هرکس از او پیروی کند نجات یابد و هرآنکه از او تخلف جوید هلاک گردد. ای بندگان خدا، خدا را، خدا را، که به سوی او بیایید هرچند بر روی برف و یخبندان باشد که او خلیفة خدا و خلیفة من است».

 نداهای نوح به شرق و غرب عالم می رسید و این یکی از معجزات آن حضرت بود.

حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز هنگام ظهور، بین رکن و مقام می‌ایستد و فریادی برمی‌آورد و می‌فرماید: ای نُقبا و سرداران من و ای خواص من و ای کسانی که خداوند پیش از ظهور، آنان را بر روی زمین برای یاری من ذخیره کرده، با خواست و رغبت به سوی من آیید. پس صدای آن حضرت به آنها می رسد در حالی که در محرابها و بر فرشها و رختخواب هایشان باشند و با یک فریاد، همه صدای او را می شنوند و هر یک از آنها به گوشش می رسد، و به سوی آن صدا اجابت می کنند و یک چشم بر هم زدن نمی گذرد که همگی آنها بین رکن و مقام قرار می گیرند. چنانکه در حدیث مفضّل از امام صادق علیه السّلام آمده است.[۵]

* ادریس به ظهور نوح علیه السلام بشارت داد و خداوند تعالی به ظهور حضرت مهدی (عجل الله فرجه الشریف) فرشتگان را بشارت داد و پیغمبر و امامان علیهم السلام بلکه پیغمبران گذشته ظهورش را بشارت داده اند.

منابع: مکیال المکارم سید محمد تقی موسوی اصفهانی/ شباهت های امام زمان به ائمه معصومین و انبیاء امیر علاء الدین بهائی نژاد

کلید واژه: شباهت به حضرت نوح، طول عمر امام زمان، مثل انبیاء

پی نوشت

[۱] . کمال الدین، ج۱، ص ۳۲۲

[۲] . نوح، ۲۶

[۳] . کمال الدین، ج۲، ص۳۸۵

[۴] . عنکبوت، ۱۴

[۵] . بحارالانوار، ج۵۳، ص۷