«جشن تشریف»، امسال نیز میزبان بیش از ۲۰۰۰ دختر نو مکلف شد

در جشنواره‌ی «تشریف» که برای دومین بار، امسال در ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تا تولد حضرت علی علیه السلام توسط موسسه مهر تابان مهدوی برگزار شد، ۲۲۰۲ دختر پایه سوم ابتدایی، آغاز دوره جدیدی از زندگیشان را جشن گرفتند.

سیدمحمدهادی‌ابطحی، رئیس هیئت مدیره موسسه مهرتابان مهدوی در گفتگو باواحد خبر این موسسه در مورد این جشنواره توضیحاتی ارائه نمود که به آن می پردازیم:

کارجشن تشریف، از حدود سه ماه پیش با معرفی برنامه های جشن به اداره‌ی کل و نواحی ۲، ۴، ۵ و۶ آموزش و پرورش شروع شد.

این جشنواره از اول تا ۲۴ دی ماه به طول انجامید که با در نظر گرفتن تعطیلی‌های مدارس مجموعاً در ۱۴ روز کاری در مجموعه امامزاده شاه کرم (جعفر بن رضا علیه السلام) اجرا شد.

نام گذاری برنامه باعنوان جشن تشریف این برنامه را با عنوان جشن تشریف نامگذاری کردیم چرا که این دوره آغازیست برای تشرف به مقام عبودیت و بندگی الهی و عناوین و مفاهیمی چون تکلیف و تکلف که با سختی همراه است نمی‌تواند معرف این دوره از زندگی انسان باشد.

ترتیب برنامه‌های جشنواره در بدو ورود به مجموعه، بچه‌ها به گروه‌های ۱۵ تا۲۰ نفره تقسیم می‌شدند و با هر گروه یک نفر مربی جشن همراه می‌شد. گروه‌ها خود به سه دسته بزرگتر تبدیل می‌شدند که دو دسته به طرف سالن دو بازی «راه و بی راه» و «قلعه» و دسته سوم به سمت غرفه عکس راهنمایی می‌شدند و در نهایت هر سه دسته به صورت چرخشی هر سه قسمت برنامه را می‌گذراند.

بازی راه و بی راه بازی «راه و بیراه» مسیری بود که بچه‌ها می‌بایست در یک ماز پیچ در پیچ با توجه به علائم راهنما، مسیر صحیح را انتخاب می‌کردند که این ماز نمادی از دنیای پیچیده ای است که در آن زندگی می کنیم. پس از گذر از این مسیر بچه‌ها به راهی وارد می‌شدند که نمادی از پل صراط بود و آنها برای گذر از این راه به کمک گرفتن از دستگیره‌های مسیر نیاز داشتند و آن راهنماها و این دستگیره‌ها در زندگی واقعی همان ائمه‌ و پیشوایان معصوم ما هستند که هم در این دنیا و هم آخرت و گذر از پل صراط به مدد و یاری آنها نیاز داریم اینها مفاهیمی بود که در طی بازی توسط مربیان به بچه‌ها اموزش داده می شد. پس از گذشتن از این مسیر، دختران به فضای تزیین شده با گل و چمن و صدای پرنده و آبشار (نمادی از بهشت) می‌رسیدند و در آنجا مربیانی که لباس فرشته بر تن داشتند از آنها استقبال می‌کردند.

بازی قلعه بازی دوم بازی «قلعه» بود که با بالا رفتن از یک سرسره بادی بزرگ و سر خوردن در یک استخر توپ شروع می‌شد. این سرسره نمادیست از سربالایی‌ها و تحمل سختی‌ها در دنیا و وعده‌ی قرآنی «ان مع العسر یسرا». در استخر توپ قطعه‌هایی از یک پازل وجود داشت که بچه ها می بایست آنها را پیدا می‌کردند و در جای مخصوص بر دیوار قلعه‌ی بازی می‌چسباندند تا پازل‌ها تکمیل شود. این پازل‌ها احادیثی بودند که در واقع رمز ورود به قلعه محسوب می‌شدند. قلعه هم نمادی از همان حصن حصین ولایت است که طبق حدیث امام رضا علیه السلام پناه و عامل نجات از آتش دوزخ می باشد. دختران با وارد شدن در این قلعه نیز با فضایی زیبا و تزیین شده و استقبال فرشته‌ها روبرو می‌شدند و در طول این بخش هم آموزه‌های معرفتی که هدف بازی بودند توسط مربیان و فرشته‌ها با شعر و ادبیات بچه‌ها به آنها انتقال داده می‌شد.

غرفه عکس در غرفه عکس جشنواره از بچه‌ها به صورت تکی با دکور و چادر مخصوص عکس‌های یادگاری گرفته می‌شد که پس از نصب بر روی تخته‌های شاسی در اختیار آنها قرار می‌گرفت.

بخش پذیرایی پس از گذراندن این سه بخش و اقامه‌ی نماز جماعت ظهر و عصر، دختران برای صرف ناهار به مضیف مجموعه دعوت می‌شدند

امسال از حدود یک ماه قبل یک تیم ۸-۷ نفره زحمت آماده سازی غذا را کشیدند و هر روز با غذای گرم و تازه شامل شینسل مرغ، ناگت، قارچ سوخاری و سیب زمینی سرخ شده از مهمانان پذیرایی می‌کردند.

سالن تشریف قسمت نهایی برنامه در سالن تشریف اجرا می‌شد. در بدو ورود به این سالن به دختران یک کیف هدیه شامل چادر نماز، سجاده، جانماز و پیکسل داده می‌شد. سپس با تاجی از گل بر سر به نماد تاج بندگی وارد سالن تشریف می‌شدند و در یک جشن شاد مهدوی شرکت می‌کردند. در قالب برنامه‌های این جشن سعی می‌شد پیوندی دلی و عمیق میان بچه‌ها و امام زمان علیه السلام به عنوان پدری دلسوز و مهربان برقرار شود.

هزینه های جشنواره طبق برآوردهای اولیه‌ی ۵ ماه پیش، هزینه کامل این جشن و اردوی یک روز بالغ بر ۱٫۳۰۰٫۰۰۰ تومان برای هرنفر پیش بینی شد که با کمک چند خیر این عدد به ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ تومان رسید. البته این توضیح لازم است که کل این مبلغ صرف هزینه‌های اجرایی جشن شد و همه عوامل و دست‌اندرکاران برنامه در کلیه‌ی بخش‌ها به صورت نذر وقتی و بدون دریافت وجهی در این طرح همکاری کردند.

تلگرام
واتساپ
ایکس
لینکدین
ایمیل
پرینت
خانهمقالاتتماس با ماحمایت