چرا اسلام حق طلاق را فقط به مردان داده و این حق را به زنان نداده است؟

سوال:

چرا اسلام حق طلاق را فقط به مردان داده و این حق را به زنان نداده است؟

پاسخ:

پیش از پاسخ به این سوال ذکر چند نکته ضروری است

نکته 1 : زن و مرد در استفاده از حقوق خود نباید حق همسر و فرزندان خود را نادیده بگیرند و اگر ظلمی اتفاق بیفتد ضامن هستند

نکته 2: آنچه در این پاسخ بیان می شود برگرفته از قوانین و احکام است در حالیکه اساس زندگی بر عشق و محبت بنا شده نه حکم و قانون؛ طبیعی است خانواده ای که محبت در آن حاکم باشد، قوانین رنگ باخته و افراد به طور معمول رعایت حال و شرایط یکدیگر را می کنند.

نکته3: مواردی که در اینجا مورد بررسی قرار می گیرد احکام اسلامی است و لزوما ارتباطی با عملکرد مسلمانان ندارد چون ممکن است برخی افراد خلاف احکام و قوانین دینی عمل کنند

درباره موضوع مطرح شده چهار گزینه قابل تصور است

الف) هم مرد و هم زن حق طلاق داشته باشند که در این صورت احتمال از بین رفتن زندگی بیشتر می شود زیرا اکنون که فقط مرد حق طلاق دارد آمار نگران کننده ای از طلاق وجود دارد و اگر این حق به زنان هم داده شود طبیعتا میزان طلاقها افزایش خواهد یافت. ممکن است کسی بگوید بالا یا پایین رفتن آمار طلاق برای کسی که شوهرش با سوء استفاده از حق خود او را طلاق داده یا در شُرُف طلاق است اهمیتی ندارد بلکه آنچه مهم است اتفاقی است که دارد برای او می افتد.

در جواب به این مسئله می گوییم

اولا: اسلام هیچ گاه توصیه به طلاق نکرده و نمی کند

ثانیا: در جایی که طلاق باعث ظلم به زن شود اسلام از آن منع کرده است و اگر ظلمی اتفاق بیفتد مرد مسئول آن است نه اسلام؛ راهی که وجود دارد شکایت و اقدام از طریق مراجع قضایی و قانونی است که می تواند راهگشای مشکلات پیش آمده باشد.

 

سوال: آیا مرد می تواند بدون دلیل البته به شرطی که تمام حق و حقوق همسرش را بدهد او طلاق دهد؟

جواب : بله می تواند.

سوال: چرا؟

جواب: چون زن می تواند تمامی حقوق خود را اعم از مهریه – نفقه – حق شیر دادن –کار در خانه . . . بدون هیچ شرطی از همسر خود دریافت نماید حتی اگر به آنچه می گیرد هیچ احتیاجی نداشته باشد.

ب) هیچ کدام حق طلاق نداشته باشند: در این صورت زندگی برای کسانی که در انتخاب همسر خود اشتباه کرده یا در ادامه زندگی به مشکل برخورده اند به بن بست رسیده و تبدیل به جهنم خواهد شد.

ج) فقط مرد حق طلاق داشته باشد: در این صورت زن ناراضی می شود.

د) فقط زن حق طلاق داشته باشد: در این صورت مرد ناراضی می شود. به علاوه که با این کار ؛ یک حق دیگر به حقوق زن اضافه شده از طرفی یک حق از حقوق مرد کسر خواهد شد.

در مورد گزینه های "ج" و "د"، همانقدر که اگر حق طلاق با مرد باشد زن ناراضی است اگر حق طلاق با زن هم باشد مرد ناراضی است پس هیچ تفاوتی نمی کند که این حق به چه کسی داده شود در حالیکه اگر کسی پیشنهادی غیر از حکمی که اسلام داده بدهد باید وضعیت را از آنچه هست (به خصوص از جهت ایراداتی که به این حکم می گیرند) بهتر کند تا همه – چه زنان و چه مردان – ازین پیشنهاد راضی باشند! اما سوال اینجاست که اگر حق طلاق را فقط به زنان یا به زنان و مردان با هم بدهیم وضعیت از آنچه هست بهتر خواهد شد و همگان از آن راضی خواهند بود؟! اگر کسی چنین پیشنهاد و ادعایی دارد باید دلایل خود را بیاورد.

تلگرام
واتساپ
ایکس
لینکدین
ایمیل
پرینت
خانهمقالاتتماس با ماحمایت