و ای گروه مورد رحمت و برتری یافته۱ بر دیگران، مبادا حقوقی که خداوند نزد شما دارد را روز به روز و ساعت به ساعت عقب بیندازید. زیرا هر که در پرداخت حقوقی که خداوند نزد او دارد شتاب کند، خداوند تواناتر است که در چند برابر کردن خیر او در دنیا و آخرت شتاب کند و هر که در پرداخت حقوقی که خداوند نزد او دارد را به تأخیر اندازد، خداوند تواناتر است که روزیِ او را به تأخیر اندازد و هر که خداوند روزیش را نگه دارد، نتواند به خود روزی دهد. پس حقّ خدا را درباره آنچه روزی شما کرده بپردازید تا خداوند باقی مانده آن را بر شما پاک و گوارا سازد و به وعده ای که به شما داده که آن را به چندین برابر زیاد کند وفا نماید. آن زیادی که شماره و حقیقت فزونیش را کسی جز خداوند، پروردگار جهانیان نداند.
آنچه از این قسمت از بیانات گهربار حضرت امام صادق علیه السلام برداشت می شود این است که پرداخت حقوق الهی، چه از جنبه عبادی آن، شامل: نماز، روزه، حج، ولایت چهارده معصوم علیهم السلام ، بجا آوردن حدود الهی و دیگر امور عبادی و چه از جنبه ی مالی آن که مشتمل بر خمس، زکات، ردّ مظالم، صدقات، کفارات، و غیره می باشد، باعث افزایش روزی فرد و چند برابر شدن خیر او در دنیا و آخرت می شود۲.
احکام اینگونه اعمال، در کتب توضیح المسائل مراجع عظام تقلید، مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که علاقه مندان را جهت آگاهی بیشتر به این منابع ارجاع می دهیم.
پی نوشت:
۱- بنابر آنچه در فراز دهم این نامه گرانقدر گذشت، منظور از گروه مورد رحمت و برتری یافته، شیعیان می باشند.
۲- سیّد علاءالدین محمد گلستانه اصفهانی، منهج الیقین، صفحه ۴۰۹ با اندکی تغییر و تلخیص.