بعد از مسجد اعظم کوفه، مسجدي از نظر فضل و مرتبه بافضیلت تر از مسجد سهله نیست؛ زیرا آنجا خانه حضرت ادریس و ابراهیم علیهما السلام است؛ خضر پیامبر علیهالسلام نیز در آنجا سکونت داشت و مقام حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه در آنجاست.
روایت شده است: آنجا جایگاه صالحان و پیامبران و رسولان است و روایات بسیاري در فضیلت این مسجد وارد شده است.
امام صادق علیهالسلام به ابوبصیر فرمود:
«آیا باور میکنی که من صاحب الأمر (صلوات اللَّه علیه) را مینگرم در حالی که با اهل و عیالش به مسجد سهله داخل میشود و در آن مأوا میگزیند؟ خداوند بلند مرتبه هیچ پیامبري را نفرستاد مگر اینکه در آنجا نماز گزارد. هر که در آنجا اقامت کند، مثل این است که در خیمه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم اقامت نموده است؛ هیچ زن و مرد مؤمنی نیست مگر این که قلبش بدان مشتاق و مایل است و در آن مسجد سنگی است که صورت هاي همه پیامبران در آن، نقش بسته است .کسی نیست که در آن مکان نماز گزارد و خداوند را با نیّتی خالص بخواند مگر اینکه خدا حاجتش را عطا کند. هر کس که در آنجا از خدا امان بخواهد، خدا از آنچه که میترسد او را ایمنی بخشد. شب و روزي نیست که فرشتگان به زیارت آنجا نیایند و در آنجا عبادت ننمایند. آنچه از فضیلت این مسجد براي تو نگفتم، بیش از آن است که برایت گفتم».
نیز از همان امام علیه السلام روایت شده است:
من صلّی رکعتین فی مسجد السهله، زاد اللَّه فی عمره عامین.
هر کس دو رکعت نماز در مسجد سهله بجا آورد، خداوند دو سال بر عمرش بیفزاید.
در روایتی دیگر وارد شده است:
أنّ منه یکون النفخ فی الصور ، ویحشر من حوله سبعون ألفاً یدخلون الجنّه بغیر حساب.
نفخ در صور از آنجاست؛ و از اطراف آن مسجد هفتاد هزار نفر محشور شده و بدون حساب وارد بهشت می شوند.
ابن قولویه در ” کامل الزیارات ” از شخصی به نام حضرمی از امام باقر علیهالسلام روایت میکند که فرمودند: به امام علیهالسلام گفتم: کدام بقعه بعد از حرم خدا و حرم رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم، برتر است؟ فرمود: کوفه؛ آنجا پاکیزه و طاهر است؛ در آنجا قبور پیامبران مرسل و غیر مرسل و جانشینان راستین است و در آن، مسجد سهله است که خداوند پیامبري را مبعوث نکرده که در آنجا نماز نخوانده باشد.
از آنجاست که عدل الهی ظاهر می شود و آن، منزلگاه پیامبران، اوصیاء و صالحان است.