امنیت بخشی

بدون تردید امنیّت از اصلی ترین سرمایه های زندگی است. در روایات پیشوایان ما، وجود امام و حجّت الهی در مجموعه ی جهان آفرینش، به عنوان عامل امنیّت زمین و اهل آن شمرده شده است. قرآن کریم خطاب به پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:

«وَ مَا کانَ الله لِیُعَذِّبهم و أنتَ فِیهم»؛[1]  (ای رسول ما) تا زمانی که تو در میان ایشان هستی، خداوند هرگز آن ها را به عذاب گرفتار نخواهد کرد.

 رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت علی علیه السلام فرمودند:

«...الأئمَهُ مِن وُلدِکَ، بِهِم یستَجابُ دعاؤُهُم وَ بِهِم یصرِفُ الله عَنهُمُ البَلاءَ»؛[2] «... خداوند متعال به واسطه ی ائمّه از فرزندان تو، دعای آنان را به اجابت می رساند و بلا را از آنان برطرف می کند.»

 امام محمّد باقر علیه السلام در این باره می فرمایند:

«نحنُ الّذینَ بِنا یَصرِفُ عَنکُمُ العذاب»؛[3] «ما کسانی هستیم که خداوند به واسطه ی ما عذاب را از شما برطرف می گرداند.»

و در جایی دیگر فرموده اند:

«اگر یک روز زمین از امام و حجّت خدا خالی بماند لَعذَّبَهمُ اللهُ بأشدِّ العَذابِ خداوند آنان را (مردم) به شدیدترین عذاب ها مبتلا می نماید.» [4]

نقش معصوم علیه السلام در دو بُعد تکوین و تشریع، سبب فراهم شدن امنیت می شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در حدیثی می فرماید:

أَلَا إِنَّ أَهْلَ بَیْتِی أَمَانٌ لَکُمْ فَأَحِبُّوهُمْ بِحُبِّی وَ تَمَسَّکُوا بِهِمْ لَنْ تَضِلُّوا؛[5] آگاه باشید! به درستی اهل بیتِ من مایه امنیت برای شما هستند، پس همانطور که مرا دوست دارید آنها را نیز دوست بدارید و در نتیجه هرگز گمراه نخواهید شد.

در حدیث دیگری ایشان می فرماید: «وَ أَهْلُ بَیْتِی أَمَانٌ لِأُمَّتِی مِنَ الضَّلَالَهِ فِی أَدْیَانِهِم؛[6]  و اهل بیت من امان امتم از گمراهی و ضلالت هستند.» حضور اهل بیت پیامبر صلی الله علیه وآله به خودی خود در فراهم کردن امنیت و رهائی از گمراهی در دین مهم و بنیادین است. و در بیان دیگر ، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم می فرمایند «أَهْلُ بَیْتِی أَمَانٌ لِأَهْلِ الْأَرْض…؛ [7]  اهل بیت من مایه امنیت برای اهل زمین هستند.»

حضرت مهدی علیه السلام نیز از خود به عنوان مایه امنیت زمین و اهل آن یاد کرده اند:

«وَ إِنِّی أَمَانٌ لِأَهْلِ الْأَرْضِ کَمَا أَنَّ النُّجُومَ أَمَانٌ لِأَهْلِ السَّمَاءِ؛[8] همانا من مایه امنیتم برای اهل زمین آن گونه که ستارگان مایه امنیت برای آسمانی انند.»

البته این برکتِ حضور امام علیه السلام به دو گونه است: نخست، وجود خود امام است. روایت معروفی است که می فرماید نبود حجت الهی سبب می شود زمین اهلش را فرو ببرد و دیگر اینکه امام با به دست گرفتن زمام امور سبب سروسامان پیدا کردن کارها و عدالت می شود که نتیجه آن امنیت خواهد شد.

کلمات کلیدی: امنیت، امام مایه امنیت، امنیت فراگیر، عدالت، برکت حضور امام

پی نوشت

[1]. انفال، 33.

[2]. کمال الدین و تمام النعمه، ج 1، ص 238

[3]. کمال الدین و تمام النعمه، ج 1، ح 20

[4]. کمال الدین و تمام النعمه، ج 1، ح 14

[5]. بحار الانوار، ج36، ص 341.

[6]. بحارالانوار،ج 23، ص 122

[7]. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمه، ج1، ص 205

[8]. بحار الانوار، ج75، ص 380، باب 30

منابع: درسنامه مهدویت، تالیف خدامراد سلیمیان/ تنها راه (چهارده گفتار پیرامون شناخت امام عصر علیه السلام ) تالیف عاطفه احمدی و سمیه فرزادفرد

تلگرام
واتساپ
ایکس
لینکدین
ایمیل
پرینت
خانهمقالاتتماس با ماحمایت